Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Svininfluensa

2009-08-24

Den förkylning som jag har haft den senaste tiden har visat sig vara av den mer envisa sorten. Efter nästan två veckor med feber rinde jag till vårdcentralen och rådfrågade dem och de trodde absolut att det inte var någon vanlig förkylning utan alla symptom tyder på svininfluensan. Antagligen har jag fått den när jag var på Madonna-konserten, det var ju jag och några tusen till där och det är inte helt otroligt att någon bar på smittan. Nu har jag också lyckats smitta familjen med influensan eftersom jag inte visste att det var den jag hade, mormor och Märta ligger sjuka men morfar slipper kanske då läkaren har skrivit ut tamiflu som man kan ta i förebyggande syfte.

Nu är jag dock lite piggare och har faktiskt orkat börja ta tag i arbetet igen. Det enda jag har orkat med har ju varit att fixa lite i det nya köket med många vilopauser. Förhoppningsvis kommer det att gå lite fortare framåt med köket nu när jag kan jobba mer koncentrerat när jag väl sätter igång. Det gäller verkligen att planera sin tid när man lever som jag gör, annars blir inget gjort.

Det enda spännande som hänt den senaste veckan är att vi har ultraljudat alla stona och de var dräktiga och allt såg bra ut (inte så förvånande då de har gått med respktive hingst hela sommaren). Nästa år får vi alltså tre föl, Nelly och Sunny får efter Kalle och Titti får efter Joop. Hingstarna har även i år bra dräktighetsresultat vilket är trevligt. Nästa år fundera jag dock på att ställa Joop på semin då det saknas connemarahingstar på färsk semin. Det finns en metod att tappa hingsten på där den inte behöver hoppa på bock och detta tycker jag är intressant att prova på. Det är nämligen ganska så slitsamt för hingsten att kliva på och av bocken och man har nu kommit på att man kan samla dem stående på marken, det är egentligen bara frågan om att få dem att förstå vad man vill att de ska göra.

Året betäckningssäsong är ju precis avslutad men det roligaste är egentligen att nu börja planera nästa års betäckningar, vem som ska betäckas med vem och andra intressanta funderingar. Vi får väl se vad som händer nästa år, det kanske blir fler nya hingstar. Man vet aldrig hur det blir med sådant då det verkar vara så att har man en hingst så kan de ganska lätt bli fler...

Tack och godnatt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden