Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Betesläpp

2008-05-08

Nu var det dags att börja vaka igen...

Sunny har idag fått riktiga vaxproppar och förhoppningsvis blir det föl i natt. Hon stod i hörnet på boxen och såg lite besvärad ut när jag kvällsfodrade och Kalle stod med sitt huvud intill väggen och försökte trösta henne. Han är gårdens stora charmör och älskar alla sina fruar lika högt och Sunny har varit hans fru över vintern så han känner stort ansvar för hennes välbefinnande. Eftersom de gått ihop så länge så vet han att det är hans avkomma som hon ska klämma ut så det är väldigt viktigt att hålla koll på henne så att inga lejon äter upp henne och barnet. Hon verkar också uppskatta hans tröst och står gärna så nära väggen hon kan för att han ska kunna skydda henne.

Idag skulle vi släppa ut ungstona på bete, men förts skulle de avmaskas och badas. De första två, Metallica och Maja, skötte sig exemplariskt och släpptes ut nybadade och fina, men sedan började problemen... Efter lunch skulle vi hämta in No Doubt och Nirvana för uppfräschning och det började redan när vi skulle få ut dem ur hagen. Nirvana ville inte ha grimma på sig men efter lite lirkande fick vi ut henne ur hagen och lät henne följa efter No Doubt lös in i stallet. Väl inne i en box fick vi på henne en grimma och tänkte att vi skulle börja med att bada henne. När hon skulle ut ur boxen hoppade hon iväg och slet sig. I full galopp rusade hon ut ur stallet mot hagen igen med grimskaftet fladdrande efter sig. I paniken hoppade hon rakt genom tråden in i ena hagen. Tyvärr var det den hagen som var längst bort från hennes kompisar så hon hoppade genom ytterligare tre trådar för att ta sig in till dem. Det blev omfattande reparationer av trasiga trådar men som tur var så stannade alla hästarna på plats under detta drama. Nirvana stannade efter en stund inne i sin egen flock ,men så fort vi gick in för att fånga henne igen så fick hon panik igen. Efter lång väntan och mycket lirkande fick vi äntligen av henne grimskaftet och då lugnade hon ner sig lite. Efter detta ändrades planerna lite och vi släppte helt enkelt in alla stona i stallet för att kunna göra iordning dem. Med badningen blev det så att det var bara No Doubt som blev badad de andra får vänta tills vi har mer tid. Genom allt detta kunde vi konstatera att den lugnaste unghästen är just hon , men det beror ju på att hon är flaskuppfödd och har blivit mycket hanterad. Som tur var så kom JC och Maria till stallet lagom tills vi skulle gå ut med dem. Om man har unghästar som inte går att leda så är den lättaste metoden att få ut dem på att låta dem gå lösa med när man leder snälla hästar, flockinstinkten gör att de följer med. De gick lugnt och prydligt på rad hela vägen ut och fick sedan glädjefnatt, som sig bör, när de blev insläppta på sitt stora sommarbete. 

Det stora dramat just nu är faktiskt en kärlekstriangel. Titti som är här för att bli betäckt med Joop har fått för sig att det är Kalle som hon vill ha. Joppe är dock djupt förälskad i henne och håller på att hoppa ur sitt eget skinn när han ser henne varpå hon vänder bort sitt huvud och utstrålar bara totalt ointresse. Men när hon får syn på Kalle så börjar hon genast att vifta med ögonfransarna och brunstar som aldrig förr. Kalle är ju redan upptagen med sin fru men flörtar gärna lite med alla flickor som går förbi. Vi har kommit fram till att han måste ha en enorm förmåga att flörta in sig hos dem och de blir liksom lite knäsvaga när han sätter på charmen. Joppe kan blåsa upp sig och kråma sig hur mycket han vill det hjälper föga i tävlan mot Casanova-Kalle, Titti har gjort sitt val!

Fortsättning på dramat följer...

Tack och godnatt! 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden