Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Gravid hund

2010-08-04

Ida ska nu få sina valpar om ett par dagar och hon börjar bli riktigt gravid. Hon vaggar runt ute i stallet fortfarande lika glad som vanligt, men lite otympligare. Hon tänker fortsätta arbeta fram till förlossningen, det gäller att ta jobbet på allvar när man har så stora ansvarområden som hon har. Idag var hon med och visade ponnyer i ridhuset för kunder men hon orkade inte riktigt stå så länge utan lade sig mitt i ridhuset med magen i vädret och somnade bland galopperande ponnyer. Man måste vara väldigt självsäker för att sova på en sådan plats. Det bästa med visningen var dock att hon fick mycket magmassage av barnen som var med. Hennes valpar simmar runt i magen och det är väldigt spännande med all rörelse därinne så alla vill klämma och känna på magen. Ida tycker att detta är toppen och slänger sig gärna ner framför den som vill känna. Det är nästan lite komiskt när man får frågan om hon tycker att det är okej att känna på magen när hon ligger framför barnen med magen i vädret och halvslutna ögen djupt suckande av välbehag.

Ida är dock inte så tjock som man kunde tro att hon skulle vara så här långt in i graviditeten. Nu är det så att olika hundar bär sina ungar på olika sätt och hon är ju ganska lång i kroppen och valparna ligger ganska långt fram. De senaste dagarna så har valparna börjat ramla ner och man kan se för varje dag hur magen flyttar ner och bak. Dessutom så har hon fullt med mjölk nu så det syns verkligen att hon snart ska föda.  

Alla Kissens ungar har nu flyttat hemifrån så nu kan vi börja göra iordning för de ankommande valparna. Ida var dock väldigt bekymrad över att hennes kattungar försvann en efter en. Hon följde samtliga ut till bilen och inspekterade noggrannt dem som hämtade dem. Det är inte lätt att släppa ifrån sig ansvaret när man har jobbat så hårt med att uppfostra barnen som hon har gjort. Det är tur att hon snart får egna att ta hand om som dessutom kanske uppskattar hennes tvättande och andra omsorger lite mer än vad kattungarna har gjort. De har väl iofs inte varit helt otacksamma men på katters vis så har de nog tyckt att hennes slabbiga tvättande har förstört deras frisyr mer än nödvändigt. De har tyckt att mest nytta har hon gjort som leksak (mycket kul med viftande vit svanstipp och praktiska ben att klättra på) och som värmekälla när man ska sova. Ida har dock inte bekymrat sig över deras arroganta kattattityd utan hon har älskat dem på sitt förbehållslösa sätt.

Jag hade tänkt att det skulle bli lite fina bilder på Ida med magen men tyvärr så har det hänt något med hemsidan som gör att det inte går att infoga några nya bilder. Jag hoppas dock kunna lösa problemet inom en snar framtid.

 

Tack och godnatt! 

Antal kommentarer: 1

2010-08-10 11:52:35 - Ludde, gammelmorbror, edholm.johan@gmail.com

Hej Johanna!
Hoppas allt går bra den här gången. Jag håller tummarna.
Kära hälsningar,
Ludde
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden