Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Alla frågor har ett svar...

2010-12-08

 

De senaste dagarna har jag mest ägnat åt att tala i telefon, som tur är så har jag en öronsnäcka så att jag kan jobba samtidigt. Det är ju ganska så mycket i mitt jobb som går på automatik så det går bra att använda sig av den så berömda kvinnliga simultankapaciteten. Mockning är faktiskt en aktivitet som främjar tankeverksamheten då det går alldeles utmärkt att filosofera fritt under tiden som man skottar boxar. För tillfället så är det en del tankeverksamhet kring frågorna som rör connemarasällskapet och huruvida man ska ansöka om att bli avelsorganisation eller inte.På söndag är det medlemsmöte i Linköping och då ska jag göra en liten presentation av de olika alternativen. Själv har jag en ganska klar åsikt om hur man bör göra men det är otroligt viktigt att presentera alla alternativ och försöka vara saklig så att alla kan få en chans att bilda sin egen uppfattning. Det hela är faktiskt ett litet demokratiprojekt då ett upprop har gjorts från en avdelning till alla medlemmar där vi har begärt att man ska informera om sakfrågan och ge medlemmarna chansen att bilda sig en uppfattning så att man sedan kan tillsätta en styrelse eller en kommitté som kan jobba på att lösa problemet. Det viktigaste är att de som sedan ska jobba med frågan har ett brett förankrat stöd från medlemmarna och att man också får tid på sig att göra ett bra jobb som i det långa loppet gagnar medlemmarna. jag hoppas nu att det ska utfalla väl och att alla ska känna sig nöjda med den lösning man kommer fram till.

Det har varit något av ett detektivarbete att få fram alla fakta kring sakfrågan då det finns dokument till höger och vänster och direktiv som man måste leta rätt på. Jag gör det här av eget intresse då sådana här frågor på något sätt triggar igång mig. Jag måste helt enkelt gå till botten med vissa saker då det värsta jag vet är att ha lite information och sedan gissa vilt vad saker och ting handlar om. Vi är lite så i vår familj faktiskt, om någon kommer med en fråga som ingen vet svaret på så inleds en vild jakt på rätt svar. Förr itiden så sprangs det till de olika lexikon som står i bokhyllorna (mina klasskamrater tyckte nog att det var lite märkligt att ha ett bibliotek som man tvångsmässigt gick till för att ta reda på saker) nu kan det även googlas. De flesta människor kan ju nöja sig med att det finns frågor som man inte har svar på, speciellt om det är oviktiga frågor som huruvida bananer är en frukt eller ett bär (den är ett bär och en örtväxt). Jag är iallafall i full gång med informationsjakt och hoppas att jag hinner göra en bra sammanställning till på söndag.

Nästa söndag så är det återigen dags för de årliga Åkerbymästerskapen och nu håller vi på och laddar för fullt. I år blir det en barnklass, en föräldraklass och en klass för rutinerade ryttare. Det blir även en liten tävling om bäst pyntade ponny (eller pimp your pony) och den sedvanliga vadslagningen för publiken. Detta är en av årets höjdpunkter och blir bara roligare för varje gång :)

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden