Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Santana

2012-10-02

Efter den lyckade resan till falkenberg har jag nu återvänt till regnet och leran hemma i Hölö. Det var iofs ganska så regnigt och lerigt även i falkenberg så det var kanske inte den mest glamorösa helgen jag upplevt, men lite småtrevligt var det ju ändå. för att spä på den oglamorösa upplevelsen så tillbringade vi ju dessutom lördagseftermiddagen i Ullared, vilket var en upplevelse helt i egen klass. Det blev ganska så tydligt att vi var amatörer då vi till att börja med inte ens hittade kundvagnarna. Faktum är att det kändes som om vi var de enda som inte hade en aning om vad vi skulle handla och hur, de flesta andra sprang omkring med målmedvetna miner och fyllde sina kundvagnar med oändliga mängder med saker. Visst var vissa saker billiga men det var inte så billigt att man trillade av stolen direkt. Vi tillbringade iaf ca fyra timmar i Ullared varav en timme gick åt till att stå i kassakö för att ta sig därifrån. I kassakön stod det folk med fullkomligt överfulla kundvagnar och jag var faktiskt väldigt faschinerad över hur mycket folk hade råd att handla, det var ju inga dagligvaror i vagnarna utan bara kläder och andra saker.  Shopping är nu inte min starkaste sida, jag handlar nästan alltid i samma affär och ska det inhandlas kläder så är det ju ett projekt då jag ju måste ta mig in till stan. Spontanshopping är inte en aktivitet som man kan ägna sig åt ute på landet eller på konsum i Hölö. Konsum i Hölö är ju en av Sveriges minsta konsumbutiker och det skulle antagligen bli helt tomt i hyllorna om man bara hade fyllt två tre av kundvagnarna som vi såg i Ullared.

På det stora hela så var det ju en trevlig resa och om vi nu lyckas kvala någon riktigt fin ponny nästa år så kanske det blir en till resa. Det var kanske inte den mest imponerande anläggningen och lite rörigt kändes det med alla olika finaler men eftersom vi bara hade ponnyer som gick i ridhuset så var det ganska så lugnt. Tyvärr så missade man ju vad som hände på den övriga anläggningen då det var alldeles för långt mellan banorna för att man skulle uppfatta vad som hände på annat håll. Nu är vi hoppryttare från Stockholm lite bortskämda med fantastiska anläggningar och fullständigt datoriserad resultatrapportering. Det är ju ingen ovanlighet med många starter på flera banor och då är en effektiv speakeranläggning och resultat samt startrapportering en nödvändighet. Jag tycker ju ändå att det är mest intressant med finalerna för tre och fyraåriga ponnyer så för mig kommer det inte att bli aktuellt att åka med någon äldre på championaten då dessa ponnyer lika gärna kan tävla runt hemmaorten. Det är egentligen en knepig ekvation då man ju vill ha en högre status på championaten, men för att få det behövs det fler starter och får man fler starter så växer det antagligen ur den kostym man har idag. I dessyren är det ganska så högt deltagande men hoppningen är nästan lite sorglig, i sexårfinalen för kategori D var det två startande, väldigt skruttigt enligt mig. Egentligen så skulle man alltså anstränga sig och delta för att hjälpa till att få igång det hela, men det kostart ju tyvärr mer än det smakar. Bara resan dit blir så dyr att man inte ens får igen hälften om man nu skulle lyckas vinna. Statushöjningen av hästen är inte heller tillräcklig, ingen kund har någonsin frågat efter om mina ponnyer har gått championaten, de vill bara veta om den har hoppat en viss höjd, var den gjort det är ointressant. Som sagt var, jag är väldigt ambivalent vad gäller dessa ungponnychamnpionat.

Det finns ju många sätt att meritera sina hästar och nästa lilla utflykt blir till Salsta där det är fölchampionat den 13/10. Jag har länge velat lite om jag skulle anmäla Tittis föl eller inte, men jag konstaterade idag att jag inte hinner träna honom tillräckligt. Han är annars riktigt fin och rör sig väldigt trevligt. Eftersom det nu är dags för registrering så har jag bestämt mig för att han nog är en Santana.

Santana...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han kan trava också...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu vet jag att det finns andra hästar med detta fina namn men jag tycker att han förtjänar det då han är en riktig liten goding. 

Tack och godnatt!

 

 

Antal kommentarer: 2

2012-10-03 22:38:17 - Ulla EvE

vilken snygg halsansättning... den lille plutten som jag såg en dag gammal! väldigt fin...

2012-10-04 23:42:25 - Märta

Är man döpt efter ett så bra rockband
blir han säkert en vinnare!
8-)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden