Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

Förkylt del två

2013-05-04

Efter nästan en vecka med allvarliga förkylningssymptom kan jag nu rapportera att jag överlevt:) det är inte särskilt ofta som vi drabbas av olika smittor här ute på landet, men ibland kan ett litet virus förirra sig ända hit från mer tätbefolkade områden. Även boxerkompaniet har drabbats av ett litet kennelhostevirus som lyckats ta sig hit trots att vi varit väldigt försiktiga. Samtliga hundar har hostat och harklat men de har klarat sig rätt så bra ändå. Den som blivit sämst är faktiskt stackars Ida som nu mest ligger och skräpar på gräsmattan och hostar. Hon vill helst vara ute då hostan blir bättre i friska luften så vi låter henne ligga där så länge det är varmt och skönt. Valparna har klarat sig riktigt bra och är efter ett par dagar lika vilda som vanligt. De har tvingats att vara stilla inomhus på veterinärens order men idag så släppte jag ut dem då de bokstavligen har börjat klättra på väggarna. De for omkring som små tossingar, men inte ett enda litet host hörde jag så de är nog att räkna som ganska så friska vid det här laget.

Den vilda jakten på tygknuten...

 

 

 

 

 

 

 

Lilla Doris provade på hopp över litet dike, det gick inte som hon tänkt, även om höjden i språnget var bra så hade hon missat att man också måste ha en viss längd för att ta sig över. Hon leviterade en kort sekund över det leriga vattnet...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter den fina levitationen så landade hon mindre elegant mitt i vattnet, men det fångade jag inte på bild.

Våren har nu anlänt på riktigt och jag har så smått börjat släppa ut mina hästar. Det är verkligen lika skönt varje vår när leran torkar upp och gräset börjar gro, hästarna ändrar då sakta form och blir sådär sommarfina istället för vinterlurviga. Ponnyer är ju extremt tråkiga på vintern då de sätter en päls som skulle räcka för överlevnad i arktis, på unghästarna står den åt alla håll och går inte att borsta på ett vettigt sätt. I år sitter den här tråkpälsen fortfarande kvar på småttingarna och jag tänkte nu ta itu med den på något sätt. Ibland hjälper det att bada dem men jag misstänker att den i år inte kommer att ramla av frivilligt innan midsommar. Imorgon blir det iallafall genomgång av valackflocken då hovslagaren kommer, med lite tur blir det lite snyggare ponnyer som får flytta över vägen ut på betet.

Tack och godnatt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden