Här i dagboken kan ni läsa om hur livet var på Åkerby bland hästar, hundar och andra djur.

 Klicka gärna på bilderna i dagboken för att få se dem i förstoring.

God jul!

2017-12-24

De senaste åren har mina julaftnar ändrats lite hit och dit, en del av barndomens traditioner lever kvar men en del nya vägar har tagits. Mormor har ju alltid varit värd för julafton, förra året var det första helt utan henne. Året innan var jag magsjuk och firade helt själv i huset, det var lite praktiskt då jag hann städa igenom en hel bokhylla full av morfars gamla kontorspapper. I år trodde jag att det kanske skulle bli en ensam jul igen men faktiskt så dök det upp lite släkt ändå så huset blev städat även detta år. Som en liten bonus har jag lyckats städa fram mormors gamla låda med julpynt så huset är nu fyllt med tusen tomtar och ljusstakar. Jag har dock investerat i lite eget julpynt så nu finns det även en himla massa ljusslingor och små figurer med ledbelysning.

Det är väl egentligen för mig precis som för alla andra att resan mot jul på något sätt är poängen med det hela. Om poängen var en brakmiddag och lite paket, något som är avslutat på några timmar, så skulle vi lika gärna kunna hoppa över hela julen. För alla som nu firar Jesu födelse är det nog lite annorlunda men för en totalt sekulär person som jag handlar det om en barndomsrit som hänger kvar. Något måste vi ju göra för att stå ut med mörkret i december, klä granar med glitter och tända en massa ljus är ändå rätt så vettigt med tanke på att alternativet är depression. I mitt fall innebär det dessutom att klä mopsar i tomtekostym, något som kan liva upp vilken mörk, gråtrist decemberdag som helst. Elsa älskar också konceptet med tomtekostym, fotografering och godis som belöning så därför är hon med på nästan alla mina julkort:)Här kommer ett litet kollage av tomtebilder på mopsen, alltid kan det göra någon glad...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag hoppas att alla mina vänner haft en bra jul, min jul har varit trevlig även om jag tillbringat halva dagen med att dammsuga och moppa golv. Nackdelen med stort hus och många hundar är just mängden städning och att den inte håller längre än två dagar. Det kanske är årets julklapp till mig nästa år, storstädning av huset (tips till alla vänner:)). Nu har väl alla samma problem så förhoppningen om att någon skulle ha tid med extremstädning av miljoner mopshår dagen före julafton är inte så stor. Som tur är så slipper jag oftast matlagningen så det är väl bara att bita i det sura äpplet och fortsätta jakten på mopshåret. Imorgon ska jag iallafall traska över till grannen och äta rester, det mest spännande är att se om de lyckats programmera sin julklapp, jag förväntar mig magiska kanalbyten och kanske en svävande tv (wingardium leviosa typ).

God Jul!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)